De Bonte Berm varianten

Kleurrijk & biodivers
Een speelse mix van stinzenplanten en gecultiveerde bloembollen brengt leven in de stad.
Voor wie kleur en ecologie wil combineren in een toegankelijke mix. Ideaal voor plantsoenen, bermen en openbare ruimte. Zorgt voor vroege bloei, bestuivers en beleving.
- Visueel sterk, onderhoudsvriendelijk, biodivers en verrassend.

Puur Natuur 100% biologisch, 100% impact
Een kleurrijke, biodiverse én biologische bloembollenmix voor een toekomstbestendige natuur.
Volledig biologisch geteelde bloembollen, afgestemd op natuurlijke processen. Gericht op duurzame groenprojecten met maximale ecologische meerwaarde.
- Biologisch, ecologisch doordacht, toekomstgericht.

Oer-hollands - stinzen in het landschap
terug naar de basis: inheemse stinzenplanten versterken de natuurlijke balans in de openbare ruimte
Voor buitenplaatsen, landgoederen, historische locaties en ecologisch bermbeheer. Authentiek, robuust en verwerven met het Nederlandse cultuurlandschap.
- Inheems, ecologische waarde, cultuurhistorisch verantwoord.

Zoom - bloembollen in het struweel
Gelaagde beplanting met bloembollen en heesters voor kleur en structuur: biodiversiteit langs de rand.
Voor het creëren van levendige overgangszones tussen grasland en struikgewas. Voor schaduwrijke zoombeplanting in parken, paden, overgangen en ecologische verbindingen.
- Natuurlijke gelaagdheid, visuele verrassing, functionele ecologie.
BONTE BERM IN BREDA
Afgelopen najaar hebben we met trots weer een Bonte Berm mogen aanleggen, deze keer op een unieke locatie in Breda. De Bonte Berm is geplaatst naast het woonzorgcentrum Thebe in de woonwijk Boeimeer.Vanaf het voorjaar zullen de bewoners van het woonzorgcentrum vanuit hun huiskamers kunnen genieten van de steeds veranderende, kleurrijke vegetatie. Het stuk gazon zal nu veranderen in een fleurige, bloeiende omgevind, vol met verschillende inheemse bloemen en kruiden.
De Bonte Berm biedt niet alleen een esthetische verbetering, maar speelt ook een belangrijke rol in het verhogen van de biodiversiteit. Zoals wethouder Jeroen Bruijns aangaf, biedt de berm voedsel en schuilplekken voor insecten, zoals bijen en vlinders. Dit draagt bij aan een gezondere en duurzamere stedelijke omgeving. Het project is een mooi initiatief van de gemeente Breda en een belangrijke stap naar meer ecologisch beheer in de stad.
Als initiatiefnemers van de Bonte Berm zijn we zeer begaan met de bijenproblematiek. De grootschalige en eenzijdige landbouw heeft geleid tot een verarming van het agrarische landschap. Vroeger waren weilanden vol Paardenbloemen, Klaver en Veldzuring een bekend gezicht, maar tegenwoordig worden deze vervangen door monotone grasvelden. Deze intensieve vorm van landbouw vereist niet alleen grote hoeveelheden kunstmest, maar kan ook niet functioneren zonder bestrijdingsmiddelen.
De gevolgen zijn niet alleen groot voor bijen, maar voor de gehele biodiversiteit!
Heem is niet in staat de verarming van het agrarisch gebied en daarmee de terugloop van biodiversiteit op te lossen. Wel kunnen we lokale impulsen geven door het inzaaien en terugbrengen van de oorspronkelijke, bloemenrijke begroeiing.
Heem is niet in staat de verarming van het agrarisch gebied en daarmee de terugloop van biodiversiteit op te lossen. Wel kunnen we lokale impulsen geven door het inzaaien en terugbrengen van de oorspronkelijke, bloemenrijke begroeiing.